פירוש חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/08/22 22:17 ט באב התשפב

שאלה

שלום הרב ,

חלמתי חלום בשעות הבוקר, באיזור השעה שש, שאני בא לישון במיטה שלי, ואני רואה תולעים חומות קטנות על המיטה, אני מנסה להעיף אותם עם הכרית והם לא עפות והם מתחילות להיות יותר גדולות ופתאום הגיעה אחד ממש גדול, ואני מנסה להבין למה הם לא עפות לי מהמיטה, אז אני מתקשר לאיזה רב אברך כזה שאני כביכול בקשר איתו לגבי הלכה (שאין לי באמת כזה במציאות ),אני שואל אותו, הוא לא עונה ומנתק, ואז אחי ואמא שלי נכנס אומרים תתקשר לטובה (מגשרת שהמשפחה בקשר איתה ) ,מתקשרים אליה אני שואל אותה ואז אני כבר התעוררתי . (כביכול בחלום הרגשתי שרוצים שאני יבין משהו ואני לא מבין מה )

תודה לרב מראש .

לא מובן מאליו שאתם עושים דבר כזה נוער מאוד תודה רבה לכם ????

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים.

כל טוב