פורים בבידוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/03/20 07:25 י באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לצערי קיבלתי הנחיה שאני צריכה להיכנס לבידוד כי הייתי ליד אישה שהתגלתה כחולת קורונה.

השאלה שלי היא איך להתנהל בשבת?לפי מה שהבנתי אסור לצאת מהחדר,אז עדיף שאעשה קידוש עם עצמי ואוכל לבד בחדר?

ושאלה נוספת,השבת זו שבת זכור האם יש היתר במקרה כזה לקרוא את הפרשה בבית?

ובייחוד מה שיקרה עלי הוא שבפורים אצטרך להיות בבית.

ראיתי שהרב הראשי לישראל אמר שאפשר להביא את המגילה מקלף בתוך ניילון ואז לחטא אותה אבל אני לא יודעת איך ניתן להשיג מגילה כזו..

ומה בנוגע למשלוחי מנות ? הבנתי שאפשר למנות שליח שישלח במקומי אך אלו לא יהיו המשלוחים שאני הכנתי בעצמי אלא הורי קנו האם זה בסדר?

וכיצד ניתן לקיים את מצוות מתנות לאביונים?

תודה וחג פורים שמח

מ.

תשובה

שלום וברכה

ברכת רפואה שלמה והגנה מפני כל צרה וצוקה ומכל נגע ומחלה.

עבודת ה׳ היא הציות לדבר ה׳

ואכן, ההלכה מחייבת לציית להוראות הבריאות, וזאת כדי שלא לסכן אחרים.

נכון הדבר שיש אפוא לאכול בחדר ולעשות קידוש לבד.

מצוות זכרון עמלק מתקיימת בזמן הזה בקריאה בתורה בבית כנסת. השבת לא תוכלי לעשות זאת. אם תזכי לשמוע מגילה כדין – תכוווני אז למצווה זו, ואם לא – בפרשת כי תצא, כשנקרא את הפרשה הזו שוב.

אם יש לך דרך להביא מגילה – מצוין. ואם לא, זה מצב של ״אונס״, והשנה עבודת ה׳ שלך תהיה לשמוע להלכה הקובעת שאסור לך לצאת לצורך זה ולסכן אחרים. יש אומרים שניתן לצאת ידי חובה ברדיו או באינטרנט. אני איני סובר כך, אולם את יכולה לסמוך גם עליהם.

ומשלוח מנות – על ידי שליח.

ומתנות לאביונים – יש עכשיו המון אתרים המאפשרים דרך האינטרנט והחלוקה תהיה בפורים ממש.

כל טוב ושמחה גדולה מתוך המיצרים.