פולין וחלומות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/19 08:49 יד בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,קודם כל תודה רבה על הקדשת זמנך לשאלתי :)

אני כבר בסוף י"א ועוד מעט הטיסה לפולין.

חלק מחברותי טסות וחלקן לא.

אני בהתלבטות קשה האם לטוס,לסבים והסבתות שלי קשה מאוד לטוס . גם לי יש קושי נפשי רב, והתלבטות קשה עד מצב בו השואה נכנסת לי לחלום. ולא רק פעם אחת. כבר פעמים רבות אשר חלמתי על השואה. ובחלומי האחרון(על השואה) הרגשתי שאני בחלום,שאני נמצאת בשואה אך אני מרגישה שמשהו אומר לי הישארי פה זו ההיסטוריה שלך. ואני יודעת שאני בחלום. אני מרגישה שהחלומות השפיעו עליי,לפני כן אמרתי לעצמי כי לא אטוס,וכעת חזרה השאלה. האם לתת לחלומות מקום? או להתעלם? כי זה בסה"כ חלום... ובכללי מה דעתך על טיסה לפולין. שוב תודה :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

משיחה עם מספר פסיכולוגים חינוכיים המתמחים בבני נוער ובין היתר במה שמתרחש בנפשם במסע זה, ולאחר מחשבה רבה שלי בדבר, אני נוטה לכך שהמסע אינו נכון עבור גיל כזה, ולא די שאינו מיטיב עם העולם הרוחני והנפשי, אלא שהוא לא פעם מזיק לו.

בגיל מבוגר יותר, לאנשים מסויימים, יש ערך בכך. אך לא בגיל תיכון.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן