פגם הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/10/21 07:00 כב בחשון התשפב

שאלה

אני שומר על הברית ומכבד אותה (וגם אם היא לא הייתה עדיין לא הייתי עושה) שמעתי רבנים אומרים שגבר שלא פוגם הוא גבר אמיתי כמו אריה ואריות מפחדים ממנו וכו׳

אבל אני מרגיש רע כל היום והגעתי למצב שאני שואל את עצמי אם שווה לחיות או לסיים את החיים.

אני חייב תשובה, תודה

תשובה

שלום

קודם כל אתה מדהים. זו באמת גבורה גדולה ומעלה עצומה להצליח לשמור.

לא כתבת לי למה אתה מרגיש כל כך רע.

חס וחלילה לעשות צעד נמהר והרסני כזה בגלל הרגשה. הרגשה זה דבר שעולה ויורד ומשתנה. בעוד זמן מה כשתרגיש אחרת, המחשבה שכתכת בעקבות הרגשתך תיראה לך לא מתאימה ואפילו מוזרה.

למעשה אני חושב שאתה חייבלדבר עם מישהו מבוגר ובעל ניסיון. זה יכול להיות אחד ההורים, מורה, חבר מבוגר או כל אחד אחר שיש לך אמון בו ושיש סיכוי שהוא יכול לעזור בעצה טובה.

אם צריך, אני מוכן לדבר איתך בעצמי, ולראות אם אולי אוכל לעזור (תכתוב לי אם אתה רוצה לדבר).

בבקשה בבקשה אל תזניח את זה. חבל להיות בכזה מצב נפשי.

להתראות בינתיים