פאות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/05/18 20:54 ב בסיון התשעח

שאלה

מה קורה במידה ובעלי לעתיד רוצה לגדל פאות ואני ממש נגד?

תשובה

שלום.

זו שאלה טובה מאוד, אבל היא לא מאוד שונה מכל השאלות הרבות האחרות שתעלינה במהלך חיי הנישואין שלכם.

ישנן הרבה שאלות ודילמות שעולות, חלקן נוגעות לבית, לחינוך,ולעוד דברים משותפים.

חלקן נוגעות למשהו שהוא שייך רק לאחד מבני הזוג, אבל זה משהו שמאוד מפריע לבן הזוג השני.

בדיוק בשביל זה צריך, גם לפני הנישואין וגם במהלכם, ללמוד לדבר, להקשיב (להקשיב באמת. לא רק לשמוע את המילים, אלא ללמוד לשמוע מה עומד מאחריהם), לראות את הצד שכנגד, שהוא לא רק אישיות שונה, אלא במובנים מסוימים יצור שונה עם שפה שונה שצריך ללמוד אותה, להתחשב, לוותר, ועוד שלל דברים חשובים שנצרכים כדי לצלוח יחד את מהמורות החיים ולהתקדם כל הזמן יחד.

קל זה לא. אבל אפשרי זה בהחלט כן.

יש הרבה חומרי קריאה בעניין - גם כתובים וגם ברשת, ויש הרבה אנשים חכמים שמבינים בתחום, שכדאי מאוד שיהיה קשר איתם לפני ובמהלך הנישואין, ובמיוחד בשנים הראשונות.

בהצלחה רבה (אם את מרגישה שלא עניתי מספיק, את יכולה לפנות שוב)