עשיתי שטות. בקשר לנדרים.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/21 13:02 כז בניסן התשפא

שאלה

היי, בתקופה האחרונה התקרבתי הרבה לדת אני שומר את הברית ומשתדל להניח תפילין כול יום...שומר כשרות משתדל גם לשמור שבת וכו... עכשיו הבעיה שלא הייתי מודע לכמה שנדר זה דבר חמור וכמו טיפש הלכתי והייתי נודר נדרים במזוזה בתפילין וכו על דברים די טיפשיים (עומד בנדרים לא הפרתי אותם חלילה) אבל עדיין מרגיש מטומטם על מה שעשיתי ורוצה לכפר..מה אפשר לעשות? זה ממש יושב לי על הלב הרבה זמן אני די מיואש בגלל זה . כמובן שמהיום לקחתי על עצמי לא לנדור נדרים טיפשיים ולא חשובים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אסור לנדור נדרים כלל, ובודאי לא נדרים טפשיים, שהם מוגדרים בהלכה כשבועת שווא, האומר על עץ שהוא ברזל וכן להפך, אמנם כנראה אמרת לפני ר"ה או ביוה"כ התרת נדרים וקבלת שהנדרים לא נחשבים כנדר, ועל כן לא ברור שעברת על הנדר או שזה נדרי שוא.

בכו"א הייתי מציע לך לחזור על הל' נדרים בשו"ע (אולי עם חברותא), ובכך היא הכפרה הגדולה ביותר, וגם התיקון הגדול של תוספת תורה ומצות, בייחוד בדבר שנכשל בו אדם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ