עשיתי הונאה ( סקאם ) על משתמש במשחק שביבזבזו עליו כסף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 12:56 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , שמי אור ואני רוצה לספר משהו שמציק לי כל כך , אני הייתי עושה סקאמים ( הונאות , סוג של לעבוד על אנשים ) ולקחת להם את המשתמש , זה לא קרה פעם אחת אלא עשרות פעמיים וזה היה במשחק פורטנייט, לקחתי להם את המשתמש , ואני מאוד בכיתי על זה בגלל שאני מצטער על מה שעשיתי ואני מתחנן שתתן לי תשובה איך לכפר על זה , אני לא מוצא את אותם האנשים ואני בן 14 ואני לא רוצה לחזור בגלגול ולאבד את האנשים שאני אוהב אותם , בבקשה ממך כבוד הרב אני כותב את זה עם דמעות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח שהגעת לדרך האמת והמוסר, מבין שורות המכתב ניכר הצער שיש לך על מה שעשית. לגבי דרך תשובה, קשה מאד לתת למי שלא מכיר אישית, אכתוב לך דברים כללים. א. יש להתחרט על המעשה. ב. להתוודות כל יום במהלך התפילה על המעשה שעשית, ואם אפשר לפרט את החטא בינך לבין עצמך עדיף. ג. לקבל עליך בצורה ברורה וגמורה לא לחזור לחטא זה. ד. כמו כן צריך להשיב את הגזלה, אבל כיוון שאינך יודע כנראה למי לקחת, נראה שראוי לעשות בכך צרכי רבים, אם אפשר להפיץ אולי ספרים העוסקים במשא ומתן וביושר או בגזל ומניעתו, ובכך לתקן מה שאפשר לתקן. אמנם ראוי לתת גם צדקה אבל אינני יכול לומר דבר למי שאינני יודע את מצבו הכלכלי.

עלה והצלח באורה של תורה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן