עשיית לייק על לשון הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/20 07:22 כד באלול התשפ

שאלה

אם למשל אני רואה בפייסבוק דיבור בגנותו של אדם למשל ''יורם לס קורא למי שחולה קורונה להתקרב לביבי בושה'' ואני עושה לייק זה נקרא שגם אני דיברתי לשון הרע?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

אמנם, הדבר מפורסמים.

אמנם, יש פוסקים שכתבו שאם כבר שלושה אנשים יודעים את זה - אין בהפצה לשון הרע (אך יש לזכור שהחפץ חיים הבין את הפסיקה הזו בצורה הרבה יותר מצומצמת).

אולם, לכתוב לייק על דבר לשון הרע משמעו השתתפות בדברים והסכמה להם, ואם כן מדובר בהבעת עמדה תומכת.

אני מבקש להדגיש כי התשובה מתייחסת לדברים שהם לשון הרע.

איני בטוח שבדוגמה שנתת מדובר על לשון הרע. כאן מדובר על מחלוקת, ועל הבעת עמדה לגיטימית, שמי שטוען שצריך להתקרב לראש ממשלה כדי להדביק אותו אומר דברים שהם בושה. זה לא לשון הרע, אלא ביקורת לגיטימית על העמדה הזו.

כל טוב