ערלה בפירות מחנות ללא תעודת כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/20 12:00 כ בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

הורי קונים פירות בחנות של פירות, אני לא כל כך בטוח שיש להם תעודת כשרות (הם אמרו שיש להם אך ביקשתי מהם לשלוח לי תמונה שלה והם לא שלחו...)

בקיצור אז אני עושה תרומות ומעשרות ....

אך חשבתי שאולי יכולה להיות בעיה של ערלה?

*קראתי קצת אך לא כל כך הבנתי, תוכלו רק להסביר לי ממש בקצרה?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה עושה תרומות ומעשרות על הפירות. לגבי ערלה ראוי לקנות רק בחנויות שאין בה ערלה. אבל אם כבר קנו לך את הפרי. וזה פרי רגיל (תפוח, אפרסק וכו') בהם אין מציאות של רוב פירות ערלה, ולכן אפשר לסמוך על הרוב שאין כאן ערלה ולהתיר באכילה את הפירות הללו. בפירות מיוחדים שהם מחודשים שם שייך לפעמים ערלה (כשהרוב הוא ערלה) וראוי להמנע. אבל ברוב הפירות לאחר שכבר קנו אפשר להקל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן