עריכת ליל סדר מקדים לפני ליל הסדר האמיתי בעידן הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/20 17:10 ו בניסן התשפ

שאלה

שלום לרב.

מכיוון שישנה הוראה לקיים כל אחד את הסדר בביתו, ומכיוון שאמי תישאר לבד, רציתי לוודא האם יש בעיה הלכתית לקיים את הסדר לפני החג בשיחת וידאו (זום) כאשר רק נקרא את ההגדה ללא ציון שם ה' או אמירת הברכות ובלי אכילת מצה/שולחן עורך וכו'.

טעם נוסף שאני רואה לקיים כזה דבר הוא מטעמי חינוך לילדים.

במידה שלא, האם כאדם יחיד הייתי יכול בצהרי היום לעבור על ההגדה לפני הלילה? (יש עורכי סדר שעושים זאת) ואם כן מה ההבדל בין המקרים?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שמותר.

לא זו בלבד, אלא שרצוי מאוד מאוד לעשות כך, ותראה שגם רבים ינהגו כך, ומפיצים כבר כל מיני רעיונות ודרכים לעשות את זה בצורה הטובה ביותר.

מותר כמובן לקרוא את ציון שם ה' המופיע בהגדה. אין לומר אף ברכה, ואין לאכול את דיני הסדר וכדו'.

ובלבד, שלא תהא טעות, ויהיה תודעה מתמדת שאין זה ליל הסדר ההלכתי, אלא התקשרות והתכשרות לקראתו.

כל טוב ובשורות טובות

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן