עסק שפתוח בשבת

חדשות כיפה רבני כושרות 22/10/19 16:45 כג בתשרי התשפ

שאלה

שלום.

הוצע לי להיכנס שותפות שקטה במסעדה, זאת אומרת,ללא הגעה פיזית למקום בדומה להשקעה בחברה בבורסה.

העסק עצמו עובד רק עם מזון כשר, ולא מגיש בשר וחלב ושרצים - ממש מתנהג במסעדה עם תעודת כשרות ואף לבעלים יש מודעות גבוהה לכשרות שכן הוא בא ממשפחה דתית.

יחד עם זאת המקום פתוח בשבתות וחגים ואף מוכר חמץ בפסח.

האם מותר לי להיות שותף בעסק הזה כאשר בהסכם עצמו אני מחריג את ההכנסות שמגיעות משבתות חגים ופסח, כלומר לא מקבל הכנסה כספית מהאחרונים ואף לא משקיע כספית בפרסומם?

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציין שכמעט איני מכיר עסקים ללא כשרות שכל האוכל שמוכרים נחשב לכשר. רצון טוב זו פתיחה טובה אך ללא משגיח כשרות פעיל כמעט מן הנמנע שימכרו גם אוכל שאינו כשר.

בנוסף - החרגת שבתות וחגים אינה פוטרת הכל: אם העסק מוכר בשבת, אסור לבשל באותם כלים למחרת השבת. ובדומה לכך גם לאחר הפסח אסור למכור חמץ שעבר עליו הפסח (ויש מחייבים להכשיר את הכלים שהשתמשו בהם בפסח).

לאור זאת שותפות במקום זה נחשבת לשותפות לדבר עבירה והיא אסורה.

יהי רצון שהקב"ה יעזור לך למצוא השקעה אחרת כשרה וטובה יותר.