עלייה לתורה בבר מצווה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/21 22:14 כה בכסלו התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

בעז"ה בני אמור לעלות לתורה בעוד מס' חודשים ,החלטנו שזה יהיה ביום חמישי בלי נדר.

רציתי לדעת האם מותר לעלות לתורה בשעות אחה"צ?

נאמר לנו על ידי 2 גבאים של בית כנסת שניתן לעלות לתורה בשעות אחה"צ עד השקיעה. ועל ידי מישהו אחר נאמר שחייב רק בשעות הבוקר לאחר שחרית.

אני מבולבלת,מהו הדבר הנכון לעשות?

אני מציינת שההעדפה היא לאחה"צ( במידה ומותר) כדי לא להטריח אנשים בבוקר ולקיים אירוע גדול עם הרבה מוזמנים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לכתחילה הדבר הנכון לעשות זה בשעות הבוקר, שזה זמנה של תפילת שחרית, שאז אמורים לקרוא בתורה.

אם אין אפשרות, אז אפשר כל היום עד השקיעה.

כל טוב ומזל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן