עלייה להר הבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/09/19 11:16 א באלול התשעט

שאלה

שלום הרב!

הרבה זמן אני חושב על השאלה האם מותר לעלות להר הבית

אני מחפש מקורות של רבים המתירים/המתנגדים עלייה להר הבית

האם תוכל לעזור לי

תודה אבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לצערי אין לי פנאי לכתוב את המקורות כעת. עיקר המחלוקת היא סביב שלושה נושאים- האם גבולות ההר ידועים וקבילים הלכתית, הבעיה מבחינה רוחנית בעליה בצורה שאינה בשם כל ישראל וגדוליהם, והאם עליה להר שלא לשם מקדש היא עבירה על מורא מקדש.

ככלל, רוב ככל גדולי ישראל אוסרים זאת באיסור חמור, כבר שנים רבות, וגם בימינו.

יש את דעת הגאון הרב ליאור, שהוא מגדולי הדור, המתיר את העליה להר הבית לגברים, במסלול מאד ספציפי, לאחר טבילה. אך כאמור אחרי רבים להטות, רוב זקני חכמי ישראל אוסרים. בחומרה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן