עליה לקבר לאחד 11 חודשים כמנהג הספרדים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/04/19 07:39 כז באדר ב'

שאלה

שלום לך,

אבי נפטר בי"ז בסיוון תשע"ח לפנות בוקר ונקבר באותו היום בצוהריים(בשעה 15:00).

האם נהוג לעלות לקבר לאחר 11 חודשים מתאריך הפטירה? אני ספרדי והבנתי שזה מה שנהוג, רציתי לדעת גם אילו תפילות מתפללים לאחר 11 חודשים, ומה התאריך העיברי?

תודה,

תשובה

שלום.

יש מנהג לערוך סעודה בתום 11 חודשים ואולי אף לעלות לקבר, אבל מכיון שאצלכם 11 חודשים יוצא בי"ז בניסן, כלומר באמצע חג הפסח, בכל מקרה לא עולים בימים האלו.

מלבד זאת, העיקר זה בתום 12 חודש. לכן בי"ז באייר תעלו לקבר ותעשו סעודה בערב לפני.

בתום 11 חודש רק מפסיקים להגיד קדיש.

אם יש עוד משהו לא ברור, אפשר לשאול שוב.

ומן השמים תנוחמו במהרה ולא תדעו עוד צער