עיסקה באינטרנט

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/20 21:50 טו בתמוז התשפ

שאלה

קנייה מחנות בחו"ל דרך האינטרנט הנותנת אפשרות לקנייה בהנחה בעזרת קופונים. (וישנו קופון שמקבלים ממשתמש אחר - כחבר מביא חבר - ניתן להשתמש בו פעם אחת למשתמש)

האם לאחר שימוש וקבלת הנחה על מוצר אחד מותר לפתוח משתמש נוסף על שם אחר ולקבל קופון מהמשתמש הראשון ולקנות פעם נוספת מוצר מהחנות בהנחה?

(לחנות יש ככל הניראה גם עניין שיהיו לה הרבה משתמשים)

האם גם במקרה דומה על חברה ישראלית שמציעה הנחה/הטבה למנוי חדש ולאחר קבלת ההטבה להירשם כמנוי חדש בשם בת הזוג לדוגמא ולבטל את המנוי הישן?

והאם יש הבדל בין רצון בטוח להתנתק לאחר תקופה ולעבור לחברה מתחרה (לניסיון או בצורה קבועה) ואח"כ מכיוון שלא הסתדר עם השירות בחברה המתחרה לחזור לחברה הראשונה בשם בת הזוג ולקבל את ההטבה בפעם השנייה?

(ישנם מקרים שהחברה מסכימה מראש במקרה והלקוח מתקשר ומבקש להתנתק לתת הטבה כזאת או אחרת כמו הטבה למנוי חדש - וישנם גם מקרים שההטבה היא חד פעמית ולא יתנו אותה פעם שנית)

תודה

תשובה

שלום

מותר לנהוג כפי שהצעת בכל האפשרויות.

החברה יודעת שהדבר שכתבת אפשרי, והיא מעוניינת בו, אחרת היתה כותבת בפירוש שיש להמנע, כפי שכל חברה כותבת בימינו הגדרות למבצעים שלה.

כיוון שלא כתבו כך בפעם זו, אזי יש בזה דעת מקנה להתיר זאת לקונה.

כל טוב