עזרה בשאלות בקשר לראש השנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/09/20 09:16 כט באלול התשפ

שאלה

שלום וברכה,

ישלי כמה שאלות קשות שאשמח אם תוכל לעזור לי בהן בקשר לראש השנה

1.מהן ארבע התפילות של ראש השנה ומה תוכנה של כל תפילה?

2. .מדוע "ראש השנה נקרא – חג האדם"

בספר ויקרא, בפרק כ"ג מורה ה' על ציון ראש השנה:

וַיְדַבֵּר ה' אֶל-מֹשֶׁה לֵּאמֹר. כד דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, לֵאמֹר: בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ, יִהְיֶה לָכֶם שַׁבָּתוֹן--זִכְרוֹן תְּרוּעָה, מִקְרָא-קֹדֶשׁ. כה כָּל-מְלֶאכֶת עֲבֹדָה, לֹא תַעֲשׂוּ

3. להשלים את המשפטים

לפי התנך ראש השנה נחוג בחודש ה _____________________

הוא יהיה יום ___________________________

שמותיו הנוספים ________________________

יום בו יתקיים __________

חל איסור על ______

מהו החודש העברי הראשון שבו חוגגים היום את ראש

השנה________________

תודה רבה על הקריאה אשרייכם ואשריי חלקכם עלהעבודה שאתם עושים כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האתר הזה לא נועד לחסוך זמן לתלמידים שלא מעוניינים להשקיע בשעורי בית.

השאלות כאן פשוטות, ראוי לתלמיד רציני לעמול עליהן.

רק שאלה 2 אולי קצת מאתגרת עבורך, אתייחס אליה: מדוע ראש השנה נקרא: 'חג האדם'?

יש לכך שתי סיבות:

1. כל בני האדם נידונים לפני ד' - כפי שאומרת המשנה: "בראש השנה כל באי עולם עוברים לפניו (=לפני הקב"ה) כִּבְנֵי מָרוֹן".

2. בראש השנה נברא אדם הראשון. לפי המסורת, בכ"ה אלול נברא העולם (ויקרא רבה כט א) ראש השנה מציין את היום השישי לבריאה - יום בריאת האדם.

שנה טובה