עזרה לאשה יהודיה שהולכת עם ערבי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/04/22 15:08 ז בניסן התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי שאלה שמדירה שינה מעיני.

בחודשים האחרונים פנתה אלי אשה לעזרה עם דברים לתינוקת שאמורה להיוולד לה בעוד כחודש. עזרתי לה בשמחה למרות שידעתי שבן זוגה ערבי בגלל שהיא יהודיה והתינוק שיוולד יהודי .

לפני מספר ימים היא התקשרה ואמרה שהרווחה רוצה לקחת לה את התינוק לאחר שיוולד וביקשה ממני אם אוכל לקשר אותה עם עו"ד טוב או פעילים חברתיים וכך עשיתי,מסתבר שהרבה מהאנשים שפנו אליה דרכי הציעו לה ללדת את התינוק בשטחים.

עכשיו אני מרגישה שעשיתי טעות, ניסיתי לברך ויצאתי מקללת.

מתחננת לעיצה טובה.

האם אני צריכה להפסיק לעזור לה?

תשובה

שלום

חלילה מלהפסיק לעזור לה. מי צריך עזרה יותר מאישה שהגיעה למצב נורא כזה.

תמשיכי להיות איתה בקשר ולעזור לה, וכמובן בהשתדלות שלא תצא שום תקלה מהעזרה הזאת.

ובע"ה בזכות זה ובזכות הקשר איתך היא תבין את גודל המצוקה ותשתדל לצאת ממנה.

אני ממליץ גם לפנות לאחד מהארגונים החרדים או הדתיים שעוסקים במקרים מעין אלו ולבקש מהם עצה איך עוד אפשר לסייע לה.

בהצלחה רבה