עזיבת מקום עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/21 16:49 יז באב התשפא

שאלה

לכבוד הרב,

שלום וברכה

אני עובדת במקום עבודה מסוים שסך הכל מבחינת התנאים, השכר, העבודה עצמה הכל מצויין , אך יש משהו שמאוד מאוד מפריע לי, מידי יום יש דיבורי לשון הרע ורכילות בצורה חריגה, כלומר במשך יום שלם אני רק שומעת מסביבי, כמה ההוא לא בסדר..וההיא עשתה כך , וכו וכו, דיבורים באמת לא נעימים.. מדובר בצוות שעובד איתי כך שאין לי אפשרות לעבור לשבת במקום אחר, אני מנסה להתחמק, להתעלם, לעשות את עצמי בדיוק מדברת בטלפון, אך שום דבר לא עוזר! ואני כבר מיואשת.. אני לא רוצה לשמוע ולקבל את הדברים, אך בכל פעם מחדש מערבים אותי, רוצים כביכול לשמוע את חוות דעתי, ואני לא מצליחה להתחמק ובכל פעם נופלת מחדש.. בכל בוקר אני מבקשת ומתפללת לה' שלא יעמיד אותי בנסיון הזה ושלא אדבר ושלא אשמע, אך באמת שאין דרך להתחמק,, יש לציין שזו תופעה מאוד חריגה שם, ומעולם לא נתקלתי במשהו דומה.. זה נראה שכל אחד מחפש איך "ללכלך " על השני.. וחבל.. כיון שאני מרגישה שהעניין כבר ממש מזיק לנשמה שלי, החלטתי לחפש עבודה אחרת , האם אכן זה צעד נבון לעזוב את מקום העבודה? בהתחשב שזו תקופה לא פשוטה כלכלית (בעלי גם בחלת ומחפש עבודה) כמובן שלא אעזוב עד שלא אמצא עבודה חדשה,אני מרגישה שזה הכי נכון להתרחק ממקום כזה.. האם אכן כך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שכל מה שכתבת אמת לאמיתה, אדם צריך להתרחק מכל דבר רע, ובודאי שלשון הרע ורכילות זה דבר רע מאד וגורם לתקלות חמורות ולסכסוכים בין אדם לחברו. על כן אם אין אפשרות אחרת להמנע משיחות כאלו יש לעזוב אפילו עבודה. מאידך בגלל הבעיות הכלכליות שגם הן קשות ביותר, וחוסר פרנסה גם גורם חלילה לכעסים ומיעוט שמחה, על כן חפשי מקום אחר לעבוד ובינתיים תמשכי להשתדל לא להיות מעורבת בכך ותשנני לעצמך שאינך מאמינה ולא מקבלת כל לשון הרע ורכילות. כשתמצאי מקום עבודה חדש בע"ה תעברי מתוך שמחה ושלווה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ