עובדת זרה המטפלת בסבתי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/09/18 12:34 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום,

סבתי בת 96 סיעודית, ויש לה עובדת זרה מסורה המטפלת בה למעלה מ- 5 שנים.

סבתי אוהבת אותה וכל הזמן מודה לה ומברכת אותה.

דודתי (חרדית) רוצה להחליף את המטפלת באחת יהודייה מטעמי דת כי כך המליצו לה החתן שלה וחברה נוספת.

אבי ודודי לא מוכנים להחליף אותה בגלל שסבתי מאוד אוהבת אותה והיא מסורה, נקייה ומטפלת בה בהמון סבלנות ואנחנו מוקירים את עבודתה ומרגישים ברי מזל שזכינו בה.

בנוסף, אף אחד לא ערב לכך שהמטפלת היהודייה תהייה טובה יותר.

חיפשתי תשובות באתר וקראתי את התשובה של הרב שלמה אבינר "הלכות עובד זר במעגל השנה" ולא מצאתי איסור או צידוק לדבריה של דודתי.

אודה לך אם תוכל לפרט לי למה כדאי או לא כדאי להחליף את העובדת הזרה

תודה,

תשובה

שלום

אפשר בהחלט להבין את ההעדפה שהעובדת תהיה יהודיה, אבל אין איסור להעסיק עובדת גויה.

כמובן, שצריך להקפיד על כל מה שהרב אבינר כתב שם, ובמיוחד על ענייני כשרות, שבת, עבודה זרה וייחוד (עם בני משפחה אחרים).

בפועל, קשה להאמין שהדודה תצליח למצוא עובדת יהודיה. כיון שאין כמעט יהודיות, אם בכלל, שמוכנות לעבוד בכזה היקף, 24 שעות ביממה. וזו הסיבה שבתחום הזה הרוב המוחלט אם לא כולם, הם גויים.

בנוסף, זה שסבתך מרוצה ממנה, זה כמובן שיקול משמעותי, וכן שאר הדברים שציינת (מסירות, ניקיון וסבלנות).

כמובן, שלא כדאי לעשות מריבה על זה, וצריך לפתור את זה בדרכי נועם. אולי הם צריכים להגיע להסכמה עם הדודה, שאם היא תצליח להביא יהודיה שתסכים לעבוד בהיקף הזה, עם המסירות והסבלנות שיש לעובדת הנוכחית, אז ידונו בזה.

שיהיה בהצלחה. בריאות ואורך ימים לסבתא, וגמר חתימה טובה