עד כמה אישה צריכה להתאמץ לתפילה במניין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/20 19:33 ט בכסלו התשפא

שאלה

שלום רב,

אני בת 13, ואני מאוד רוצה להשתדל להתפלל כל יום לפחות תפילת שחרית במניין,

הבעיה היא,שהתפילה כאשר אני האישה היחידה בבית הכנסת כרוכה במבוכה מאוד גדולה שמאוד לא נעימה לי,

שאלתי היא-עד כמה אני צריכה להתאמץ כדי לבוא לתפילה במנין,האם מפאת זה שאינני מחוייבת בה אין צורך להתאמץ כלל וסתם להמשיך לישון ולהתפלל אחר כך לבד?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שקשה לענות עליה.

שכן, לכאורה, כשאנו בודקים את מקורות היסוד אנו רואים לאורך כולם שאין הבדל בין איש לאישה בנושא חובת התפילה, וכך כתוב בגמרא, רמב"ם, שולחן ערוך וכדו'. רק מדברי פרשן על השולחן ערוך - המגן אברהם עולה אחרת. ולכאורה אפוא, כיוון שנשים הם חלק מהציבור - הן חייבות בתפילה במניין.

אולם, ניתן גם לטעון כי העובדה שהן לא מקימות את המניין עצמו מעידה על כך שהן לא חייבות להיות חלק בו.

למעשה, נהגו רוב הנשים לא להקפיד על תפילה במניין, ונראה שאת לא צריכה להיות מיוחדת בכך, אלא אם כן את רוצה.

אולם כן להתפלל כראוי.

כל טוב ויישר כוח