עדשים לאחר הפסח

שלום רב,

אנחנו משפחה ממוצא תימני, ועל כן נוהגים לאכול קטניות בפסח. בפסח שחלף, היתה לנו תקרית שבטעות השארנו בבית שתי חבילות של עדשים אדומות של שופרסל שלא היה עליהן הכשר של פסח. לא בררנו אותן. גילינו את זה רק בעיצומו של הפסח, וכשגילינו את זה, אחת החבילות היתה פתוחה ולא היינו בטוחים אם זה אומר שהשתמשנו בה במהלך הפסח או לפניו

(שכן היו לנו גם חבילות שכן היה עליהן הכשר לפסח ולא ידענו באילו מהן השתמשנו). אז הגעלנו את כל הכלים שבישלנו בהם או אכלנו בהם את תבשיל העדשים (כי הבנו ממשגיחי הכשרות של המוצר שיש סיכוי שכיוון שלא בררנו היו בו מיני דגן), וכמובן הפסקנו להשתמש בחבילות העדשים האלה ושמנו אותן בצד (אני די בטוחה שפשוט שמנו אותן בארון של מכירת החמץ, אבל איני בטוחה ב-100 אחוז).

שאלתי היא, מה דינן של עדשים אלה לאחר הפסח? האם מותר להשתמש בהן או שדינן כחמץ שלאחר הפסח?

וכן, האם מה שעשינו עם הכלים (ההגעלה) מספיק ויהיה ניתן להשתמש בהם בנחת בשנה הבאה?

תודה רבה מראש על עזרתכם

תוכן התשובה:

שלום וברכה

אפשר להשתמש כעת.

הכלים בסדר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
י באב התשפ
,
31 ביולי, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נתניהו וראש הממשלה היווני צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ

הסיכום בין ישראל ליוון: 600 תיירים ישראלים ייכנסו ליוון בכל שבוע

קרא עוד