עבודה במקום עבודה שאינו כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 16/06/21 21:16 ו בתמוז התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

במשך שלושה חודשים עבדתי במקום עבודה אשר מוכר חלב ובשר ביחד, היה לי טוב מאוד בעבודה והייתה בי התחשבות גדולה בכל הנושאים אך עניין הכשרות הדהד בי. קראתי מאמרים שונים של רבנים וכל מיני דעות ואני נמצאת בצומת דרכים ולא יודעת מה לעשות.

החלטתי לעזוב את העבודה, אך מאז שעזבתי ואף מצאתי עבודה אחרת אני מרגישה בחוסר נוחות וחשה באכזבה גדולה, ומאוד רוצה לחזור לעבודה במקום שאינו כשר אך עניין הכשרות מבלבל אותי. רציתי לדעת האם ישנה דרך לעבוד במקום ללא פגיעה בקדוש ברוך הוא. חשוב לי לציין שאני לא עובדת בהכנת הבשר, עבודתי היא עבודת קופה, או בעמדת ציפס ושתייה, או באריזת המזון בשקית.

בנוסף כאשר אני נמצאת בקופה ורואה אדם דתי או שעולה לי חשד שהוא שומר הלכה אני ישר מעדכנת אותו שלא כשר במקום.

אשמח לתגובה ולהבאת ההלכה המדוייקת והאם יש דברים אשר מותרים ואכן אני יוכל להישאר בעבודה במסעדה.

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

לפי ההלכה אין לך איסור לעבוד במסעדה זו, כאשר את בעצמך אינך עוסקת באוכל אסור, כגון צ'יפס וכדו'.

אולם, נולדנו לעולם הזה לעשות הטוב בעיני ה', ומי שבכל בוקר קם והולך לעבודה שמאכילה את עם ישראל מאכלים שאינם כשרים, שותף לגרימת צער יום יומי לרבונו של עולם, וזה בוודאי לא מעשה טוב ולא הדרך הנכונה והרצויה.

על כן, טוב תעשי אם תמצאי עבודה אחרת, והקב"ה יסייע בידך ויתן לך ברכה והצלחה בכל מעשי ידיך.

בברכה

יצחק דביר