עבודה ביום כיפור (ביטחון)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/09/18 22:58 ז בתשרי התשעט

שאלה

שלום וברכה

אני עובד כמאבטח במתקן ביטחוני. הנני אדם מאמין, מסורתי אך לא דתי. ב"ה אני שומר את יום כיפור מתמיד.

בגלל מקום העבודה וחוסר בכוח אדם מאלצים אותי לעבוד ביום כיפור. נודע לי שכן יש פה אפשרות לצום מבלי לנסוע ברכב אך עדיין זה מוזר לי מאוד.

אני לא יודע אם זה בסדר מבחינת הדת.

אם זה בסדר אני יכול להתפלל ביחיד? מה קוראים בתפילת יחיד? או שעליי לבטל את המשמרת בדרך כלשהי

תשובה

שלום וברכה

מתקן בטחוני חייב אבטחה. גם ביום הכיפורים, ואולי הכי הרבה ביום הכיפורים.

בדיוק כמו הצבא, שחייב לתפקד ביום הכיפורים.

על כן, אתה עושה היטב. אתה שומר את יום הכיפורים; ואתה צם לפי מצוות התורה; ואתה מתפלל בתפילת יחיד את התפילות שאתה לא יכול להתפלל בציבור.

וכך אתה עושה בדיוק כפי שצריך לעשות ביום הכיפורים.

יישר כוח גדול ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה.