עבודה בחול המועד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/09/21 22:33 יג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב!

התקבלתי לעבודה חדשה לפני כ4 חודשים. בתור משרה מכובדת של מפתח תוכנה, שזה מעמד מכובד לגילי, וממש לא במובן מאליו.

ולצערי הרב, הייתי תקופה ארוכה חולה לאחרונה. ולכן בזבזתי את כל ימי המחלה והחופשה ואפילו מעבר, על מנת להבריא.

ועכשיו, היום, יום לפני החג, חזרתי סוף סוף לעבודה. ואולי, אולי, אם אתחנן ואתרפק מספיק על הדלתות יתנו לקחת חופש לימי חול המועד. אבל כיוון שאני כבר נמצא במחסור של ימים, כלומר אני כבר בחוב של ימי חופשה, אני מפחד לבקש, שמא יראו אותי כבן אדם לא רציני ויפטרו אותי מן החברה.

רמזתי למנהל שלי, שאני חייב להגיע כי אין לי ברירה אחרת, אבל שיוותר לי על הושענה רבה. הוא אישר לי את הושענה רבה ולא אמר דבר על ימי חול המועד האחרים.

האם אוכל לעבוד בחול המועד, משום הדבר האבד, או מסיבה אחרת? או שעליי להתעקש על חופשה בחול המועד ולהסתכן בהתפטרותי?

תשובה

שלום

כך כתוב בשמירת שבת כהלכתה (חלק ב', סז,יא): מי שאינו יכול לקבל חופשה בחול המועד על חשבון החופשה השנתית שלו (אם הוא יכול, אז ודאי צריך), מכיון שיש לחוש שיאבד את פרנסתו אם לא יופיע לעבודתו, הרי זה נחשב לדבר האבד ומותר לו לעבוד גם בדבר שבעצמו אינו דבר האבד.

על כן מותר לך לעבוד, ואל תיקח סיכון שיפטרו אותך.

שיהיה חג שמח ובשורות טובות