עבד

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/08/19 11:49 כד באב התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

עבדים כנענים או עברים (אני מניח שעברי כי מהיכן יהיה לעבד כנעני כסף

לקורבן) ?

ויקרא פרק כב יז - יח

וַיְדַבֵּר ה' אֶל-משֶׁה לֵּאמר: יח דַּבֵּר אֶל-אַהֲרן וְאֶל-בָּנָיו וְאֶל כָּל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם אִישׁ אִישׁ מִבֵּית יִשְׂרָאֵל וּמִן-הַגֵּר בְּיִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יַקְרִיב קָרְבָּנוֹ לְכָל-נִדְרֵיהֶם וּלְכָל-נִדְבוֹתָם אֲשֶׁר-יַקְרִיבוּ לַה' לְעלָה

תורה תמימה

ומן הגר בישראל - הגר - לרבות נשי הגרים , בישראל - לרבות נשים ועבדים תו"כ:

תודה ממשה

תשובה

אפשר שמשיהו יתן לו רכוש ע"מ שאין לרבו רשות בזה.

ולכן יתכן גם עבד כנעני. כידוע אפילו גוי יכול להביא קרבן אבל רק עולה