סרט מחקר על התנ"ך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/22 11:14 כט בסיון התשפב

שאלה

היי, רציתי לדעת האם מותר לי ע"פ ההלכה לראות סרט מחקר על התנ"ך אשר מוכיח את הנעשה (הסרט מפי גוי)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש ללמוד את התנ"ך כסדר עם פרשנים מסודרים (רש"י, מצודות, מלבי"ם) רק לאחר שיודעים את התנ"ך היטב. אין טעם לראות סרטים ומצגות שאין אנו יודעים את מקורם. לאחר ידיעת התנ"ך אפשר לגשת למחקרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן