ספר תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/20 12:58 יז בטבת התשפ

שאלה

ספר תורה פסול כמה זמן ניתן להשאירו בארון הקודש ללא תיקון - הספר משוח ותוקן 2 פעמים. סופר סת"ם אמר שאין כדאיות לתקן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן כללי לא ראוי שיהיה ספר תורה פסול בארון קודש, מכיוון שהספרים הם קדושים ודרגתו היא פחותה מספר תורה אלא כחומש. ועל כן ראוי לתקן במהירות האפשרית, אבל אם אין אפשרות לתקן היו כאלו ששמרו בארון קודש לשמחת תורה וכדו', למרות שיש בזה בעיה הלכתית, העולם מקל בכך, כשם שמכניסים גם כתרים ורמונים לארון קודש, שזה לכבוד התורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ