ספר חדש על התורה שבעל-פה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/12/19 14:28 י בכסלו התשפ

שאלה

שלום!

יצא לאחרונה לאור ספר חדש בשם "מיתוס התורה שבעל-פה", ספר שמגובה בהמון מחקר אקדמי, ומטרתו להפריך את התורה שבעל-פה מבחינה היסטורית, פילוסופית, מקראית והגיונית.

שאלתי היא - האם מותר לקרוא אותו??

תשובה

שלום

אינני מכיר את הספר.

ככלל, כתב הרמב"ם שיש בקריאת ספרים מעין אלו איסור מדאורייתא-,

"כל מחשבה שהוא גורם לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה מוזהרין אנו שלא להעלותה על לבנו ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונמשך אחר הרהורי הלב.... ואם ימשך כל אדם אחר מחשבות לבו נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו כיצד פעמים יתור אחר עבודת כוכבים ופעמים יחשוב ביחוד הבורא שמא הוא שמא אינו מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור ופעמים בנבואה שמא היא אמת שמא היא אינה ופעמים בתורה שמא היא מן השמים שמא אינה ואינו יודע המדות שידין בהן עד שידע האמת על בוריו ונמצא יוצא לידי מינות. ועל ענין זה הזהירה תורה ונאמר בה 'ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים' כלומר לא ימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה וידמה שמחשבתו משגת האמת כך אמרו חכמים אחרי לבבכם זו מינות"

כל טוב