ספק לגבי תחפושת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/20 14:00 ב באדר התשפ

שאלה

יום טוב כבוד הרב!

ישנו סרט, בערך סרט ילדים, אך גם מבוגרים נהנים ממנו. הוא ממש יצירת אומנות- מצולם בשיטת stop-motion. בסרט יש סצנ/ות שחשבתי שאולי יכולות להיות בעייתיות מבחינת ע"ז. לא התמקדתי בהן, אך נראה לי שהיו דברים כגון קריאה בקפה ומשהו עם סיאנס (?). אני חושבת שהסצנות זניחות ולא משמעותיות בהשוואה לסרט בכללותו.

השאלה היא- האם יש בעיה להתחפש בפורים לאחת הדמויות מהסרט?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

איני חושב שיש בעיה כלשהי להתחפש לכך.

גם הצפיה בסרט היא לא בהכרח עבודה זרה, ואפילו אם כן - אפשר שזה בגדר ״הנאה הבאה לאדם בעל כורחו״ (צריך לדון על המקרה במדויק), ומכאן ועד איסור התחפשות - המרחק גדול.

כל טוב