ספק כשר- משכנים

חדשות כיפה רבני כושרות 18/11/18 22:35 י בכסלו התשעט

שאלה

שכנה מסורתית (לא שומרים שבת, מעידים שהמטבח כשר לחלוטין), שיש לס עסק, היאמכינה עוגות מקצועיות ושוות מאוד, ומוכרת אותן- הכינה לנו עוגה מושקעת מאוד. היא אטמרת שהמטבח שלה כשר, הכל מופרד, וכל העוגות שלה חלביוץ רו בחזקת חלבי.

הבנתי שאדם שאינו שומר מצוות לא ניתן לסמוך על הכשרות שלו, אך העוגה כה מושקעת... אני מרגישה שזה ממש בל תשחית, וגם לא מכבד שעוגה כזאת יקרה תזרק...

שאלותיי הן

א. האם מבחינת הכשרות יש משהו שפספסתי ואולי כן אפשר לאכול את העוגה? זה משנה אם זו עוגת מוס לא אפויה?

ב. בהנחה שאי אפשר לסמוך על הכשרות, האם אפשר להעביר לחברים חילונים שאינם מקפידים על כשרות?

תודה מראש על המענה ויישר כח על עבודת הקודש.

תשובה

שלום וברכה

אכן לא ניתן לסמוך על עדותו של מי שאינו שומר על שבת וכשרות בעניינים אלו.

באותה מידה אין להעביר את המוצר לאחרים.

יש לציין שאין זה אומר שכל מי שאינו שומר שבת או כשרות הוא אדם לא אמין, אך כאשר לא חשוב לו הדבר באותה מידה שהוא חשוב לשומרי הכשרות, ויתכן שבליבו הוא אף מזלזל מעט, הוא עלול 'לעגל פינות' ואולי לא לספר לנו במדויק כל מה שקרה, כשלדעתו מדובר בפרט שולי שאינו חשוב וכדומה.

בל תשחית שייך רק במוצרים המותרים באכילה, ולכן אין כל בעיה להשליך זאת.

בעז"ה שנזכה במהרה שלא נזדקק לשאלות כאלו משום שכל ישראל יהיו שומרי תורה וכשרות.

בברכה

יצחק דביר