ספק חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 22/04/20 22:55 כח בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב,

שותפתי לדירה היא חילונית. במהלך חול המועד היא קיבלה ממסעדה בקבוקים לחיצים של רטבים שונים ללא הכשר לפסח. הבקבוקים היו פתוחים אך מלאים כמעט לחלוטין. כיוון שהבקבוק לחיץ, אני משערת שהסיכוי שנכנס אליהם חמץ לפני החג הוא אפסי בשימוש כה מועט (המסעדה היתה סגורה בחג), אך מבחינת הרכיבים קשה לדעת האם המוצר חמץ או לא (ישנם רכיבים שונים כמו חומץ, חומצות שונות, חומרים משמרים, תבלינים וכו. באלרגנים לא מופיעים חיטה או גלוטן). כעת לאחר החג, האם מותר לי להשתמש ברטבים אלו? האם ישנה בעיה בכך שהיא משתמשת בהם בכלים המשותפים שלנו (והאם ישנו הבדל בין שימוש קר לבישול בעניין זה)?

הרטבים הם כולם של היינץ וכשרים לימות השנה. ברשימה: קטשופ, חרדל, רוטב ברביקיו ומיונז.

תודה,

מיכל

תשובה

שלום וברכה

לאחר הפסח מותר להשתמש בהם.

בברכה

יצחק דביר