ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/04/21 18:48 ו באייר התשפא

שאלה

בליל העצמאות (18 לעומר) אני לא זוכרת אם ספרתי או לא. לכן בבוקר נכנסתי לאתר, ראיתי שהיום 19 וספרתי בלי ברכה. בערב שוב נכנסתי לאתר, כדי לספור את היום הבא, וראיתי שעדיין כתוב 19. מכאן הסקתי שהם החליפו את היום כבר בבוקר ובעצם לא ספרתי את 18. הבנתי את זה אחרי שכבר ספרתי את 19 עם ברכה. האם מותר לי להמשיך לספור?

אני מניחה שלא, אבל מאחר שהשנה אני סופרת למילוי נשמת חברה שנפטרה מסרטן בפסח רציתי לוודא.

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יהיה נכון להמשיך לספור אך ללא ברכה.

וגם זו ספירה שעולה לזכותה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן