ספירת העומר לפני צאת הכוכבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/04/20 18:00 ג באייר התשפ

שאלה

שלום. בימים אלו, כאשר מאשרים כבר להתפלל תפילה במניינים קטנים בחוץ,

אנו מתפללים תפילת ערבית ממש אחרי תפילת מנחה כך שאנו מתפללים ערבית לפני צאת הכוכבים בשל כמות המשתתפים הקטנה במניין.

בעצם קריאת שמע נוכל להגיד שוב לאחר צאת הכוכבים, אך מה עושים לגבי ספירת העומר?

האם מותר לספור ספירת העומר של היום הבא לפני צאת הכוכבים?

תודה ורק בריאות לכולם.

תשובה

שלום

לכתחילה יש לברך לאחר צאת הכוכבים.

אם יש חשש שישכחו, אזי מותר לברך בתום ערבית, לאחר שקיעה ולפני צאת הכוכבים.

לגבי ברכה לפני שקיעה- אמנם יש שיטת ראשונים שמותר לברך כבר מפלג מנחה טרם השקיעה, אך אין הלכה כמותה. אלא רק משעת שקיעה ואילך.

כל טוב