ספירת העומר לנשים ועליה לקבר הרשב"י

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/05/20 15:46 ט באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

שאלה ראשונה, האם נשים ספרדיות חייבות בספירת העומר, והאם זה ממולץ שהם יספרו?

שאלה שניה, איך יתכן שמנהג חדש של עליה לקבר הרשב"י במירון תגרום לסכנה להדבקה בקורונה?

תודה

נעם

תשובה

שלום

אינן חייבות. ולא טוב שהן תספורנה.

משני טעמים-

דעת מרן השו"ע שנשים אינן מברכות על מצות עשה שהזמן גרמא (וגם לדעת הרמ"א שמברכות, כתב הפרמ"ג שזה רק במצוה עם מעשה כלולב ולא במצוה שהיא דיבור כספירה).

והטעם הנוסף הוא על פי הסוד, כפי שמובא בסוד ישרים של בעל הבן איש חי.

לגבי עליה לקבר הרשב"י-

מדובר במנהג חשוב וקדום, מוזכר כבר בימי הרמ"ק קודם זמנו של האר"י בצפת.

אך ודאי אין לעלות אם אין אישור לעלות לשם ממשרד הבריאות. חמירא סכנתא מאיסורא.

ובייחוד בענייני תפילה יש לדעת שהיא לא מתקבלת אם היא נעשית מתוך עבירה של בין אדם לחבירו כגון הפצת נגיפים.

כל טוב