סעודת מצוות בברית מילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/08/18 17:41 ה באלול התשעח

שאלה

 הרב שלום,

חברה צריכה ללדת בן בקרוב.

היא אינה רוצה לעשות כלל ברית מילה אך בעלה רוצה.

הם התפשרו על ברית מילה אצל רופא.

האם צריכים להיות נוכחים 10 גברים בברית עצמה?

סעודת מצווה- האם חייבים לעשות?

הם שואלים האם יש אופציה לתררום מנות לבית התבשיל או משהו ולהגיד שזה לברית מילה.?

תןדה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יהי רצון שהלידה תעבור בקלות ובשמחה.

א. בודאי שראוי שיהיו עשרה בברית, אבל אם אין אפשרות עדיף למול שלא בעשרה מאשר לדחות את הברית.

ב. סעודת הברית היא אחת הסעודות החשובות שהוזכרה כבר בתורה כשאברהם עשה ליצחק. מאד הקפידו עליה, אין צורך בהרבה אוכל, אפשר לעשות פת ועוד דבר מסויים, ובלבד שיהיה מכובד.

ג. תרומה זה דבר מאד חשוב ולהרבות בצדקה ביום הברית בודאי שיש בכך יתרון גדול. אבל יש גם מצווה שהאדם עצמו ישמח ויעשה סעודה, ללמדך שקדושת החיים היא בעם ישראל בפועל ממש. כשם שביום מתן תורה יש חובה לעשות סעודה, כל בכל פעם שעושים ברית חדשה עם הקב"ה יש לעשות סעודה ולהנות ממנה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ