סניף מעורב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/08/18 21:10 ב באלול התשעח

שאלה

אהלן ותודה מראש

לא מזמן הקמנו סניף בני עקיבא במושב..אנחנו בעננים ממש מתרגשים המושב שלנו צריך את זה ממש..

בקיצור התחלנו לעבור בבתים ולפרסם ולהגיד לילדים לבוא ושכדיי..

הסניף הוא סניף מעורב בגלל שזה מה שהמושב שלנו משדר

הדתיים הם מה שנקרא דתיים אבל לא עד הסוף

הולכים עם מכנסיים וזה..

בקיצור הגענו לבית של איזו משפחה והתפתח שיח שהיא לא שולחת את הבן שלה לסניף מעורב

ואז היא אמרה לי

את יודעת שיש בעיתיות בזה שאת בחברה של בנים בגיל הזה..ההלכה אוסרת את זה..

אני מהצד שלי ידעתי

שמירת נגיעה ולא להיות עם בן לבד..

אבל רציתי לדעת מה בדיוק ההלכה אוסרת..

והאם זה בעייתי שאני יהיה בסניף מעורב?

האם אסור לי להיות בחברה של בנים רק בגלל שאני דתיה?

תשובה

שלום

ישר כח לך על היוזמה להקים סניף שיחזק את הזהות הדתית אצל הנוער במושב. זוהי יוזמה חשובה, שכן אם לא קיים סניף כזה, קיימים דברים אחרים מאד.

יחד עם זאת, צריך לדעת שאסור לבנים ובנות להתקרב. ויש להתרחק מכך מאד מאד, כפי שהשולחן ערוך פסק.

סניף מעורב שיש בו צחוק וקרבה וכדומה בין המינים, אינו עומד בקריטריון ההלכתי. רוב הסניפים המעורבים מקיימים הווי של קרבה, חיבה וצחוק של בנות ובנים. והדבר אינו טוב.

אמנם כאמור, במקרה שבו זה אחד מהשניים, סניף מעורב מסוג זה או מועדון נוער שכלל אינו תחת קטגוריה דתית, נראה שעדיף את הבעיה הנשלטת יותר, דהיינו יצירת סניף מעורב. ובע"ה בקצב הנכון תזכו להפסיק את הטעות שבזה ולעבור לסניף שאין בו קלות ראש בין המינים.

זו ההוראה לכלל המושב שמצבו כמו שציירת. אך באופן פרטי, אם ילדי המשפחה ההיא מסוגלים, עדיף שלא ללכת לסניף המעורב שיש בו בעיות.

כל טוב