סליחות נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/20 01:54 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום, באווירת חודש אלול רציתי להגיד סליחות( לבד בבית) הבנתי שנשים אינן מחויבות אך בכל זאת ברצוני לעשות זאת. מאחר ואני חילונית אני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לעשות אשמח להכוונה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמירת הסליחות יש בהן מלבד בקשת הסליחה גם את הצד השני של הקרבה לאלוקים, עצם זה שאדם יכול לבקש מהבורא סליחה היא מעלה מיוחדת ומעודדת את השב בתשובה שהוא כבן המבקש מאביו סליחה ויודע שהאב יסלח לו. יש שתי נוסחאות בסיסיות א. אשכנזי ב. ספרדי. ויש בינהם הבדל, כאשר האשכנזים אומרים פיוטי ראשונים, רובם קשים בהבנה, ועוסקים רבות בתשובת העולם, לעומת זאת הסליחות הספרדיות בעיקרן הן על עוונות.

נראה שבודאי ראוי לומר כל יום ברכות התורה וברכות השחר, וכן קריאת שמע שהיא מצווה מהתורה, וראוי לומר גם תפילת י"ח. לאחר מכן אפשר להוסיף את הסליחות (בלא אמירת י"ג מידות, וכן כל הקטעים שבארמית). את סדר האמירה צריך ללמוד ממשהי שרגילה לומר (בירושלים הרבה נשים ספרדיות היו אומרות סליחות)

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ