סליחה וגניבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/10/19 23:26 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. שתי שאלות:

1. היום אני בת 25, כשהייתי בת 18 היה לי בן זוג בו פגעתי מאוד והתנהגתי בצורה לא כנה איתו. אני יודעת שהמון שנים הוא לא סלח לי והיה פגוע על אף שחזרתי וביקשתי סליחה. כיום אני לא יודעת אם הוא סלח אבל אני יודעת שיש לו בת זוג חדשה ואני לא רוצה להפריע לו בחייו ואני גם לא חושבת שיש עוד טעם לבקש סליחה לאחר שכבר ביקשתי. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות על מנת לצאת נקייה לשנה החדשה?

2. כשהייתי בטיול בגיל 19 בחו"ל גנבתי זוג עגילים מהחנות (כי המוכרת לא הייתה נחמדה אליי) וכן פאוץ' שלקחתי בתור מתנה לאחי כי לא היה לי מספיק כסף.

האם אני יכולה לענוד את העגילים? את הפאוץ' נראה לי שזרקתי כי לא הייתי שקטה בגלל המעשה. יש דרך בה אוכל לכפר על הגניבה? הרי אין לי איך להחזיר.

תודה מראש וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום לך

1. אם לדעתך הוא לא סלח לך , אז צריך לשוב ולבקש ממנו סליחה. ייתכן שכעת כשיש לו בת זוג הוא יסלח. בכל מקרה צריך לעשות זאת בחכמה.

2. עליך לשלם על החפצים שגנבת מהחנות. לא צריכה להיות בעיה לאתר את החנות , להתנצל ולבצע אליהם העברה בנקאית בערך של הדברים שגנבת מהם.

לבירור נוסף ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548

בהצלחה

דוד לוי