סכך לסוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/21 08:11 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב, בהמשך לשאלה שלי לגבי הסכך שלא נפרס בחלק מהסוכה, כרגע אין באפשרותי לבדוק כמה גודל זה המקום החסר אבל צילמתי תמונה , אם זה יעזור לרב להבין במה מדובר לפחות, אני מצרף תמונה . ומחר אבדוק בלי נדר לגבי הגודל. מהתמונה הרב יכול להגיד אם זה ״אסון״ שאין שם סכך?

http://www.up2me.co.il/imgs/2411794.jpeg

תשובה

שלום וברכה

אני מבין מהתמונה כי יש לסוכה שלוש דפנות עם סכך מלא, ויש חור גדול בסכך לכיוון הדופן הרביעית.

אם הבנתי נכון את התמונה - הסוכה כשרה לחלוטין, רק לא לשבת מתחת למקום שיש חור גדול בסכך.

כל טוב וחג שמח