סיוע עקיף לחילול שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/19 23:09 ז בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

מה הטעם שמתיר ליהודי לתקן(ביום חול כמובן) רכב או מכשיר או כלי עבור יהודי שבודאות יחלל באמצעותו את השבת. לפי הנראה מותר ליהודי לתקן רכב או כלי או מכשיר שיהודי אחר בודאות ישתמש בו בשבת לדוגמה יהודי שומר מצוות בעל מוסך שמתקן רכבים ליהודים שבודאות ידוע לו שנוסעים בו בשבת מה הסיבות והתירוצים שמתירים לו למה הדבר לא נחשב לו כסיוע או סיוע עקיף לחילול שבת. נא בבקשה להוסיף מקורות וסימוכין

תודה

תשובה

שלום

מחילה, רק כעת השאלה הועברה אליי.

אין דין מסייע כאשר זה לא סיוע בעבירה עצמה, אלא במשהו נפרד, שהוא יכול להשתמש בו בהיתר.

וכפי שאומרת המשנה במסכת שביעית (ה,ט): "משאלת אישה לחברתה החשודה על השביעית--נפה, וכברה, ריחיים, ותנור; אבל לא תבור, ולא תטחון עימה. אשת חבר משאלת לאשת עם הארץ, נפה וכברה, ובוררת וטוחנת ומרקדת עימה; אבל משתטיל המים, לא תיגע אצלה, שאין מחזקין ידי עוברי עבירה. וכולן, לא אמרו אלא מפני דרכי שלום."

כל טוב