סיום שבעה במוצאי שבת

חדשות כיפה רבני בית הלל 01/05/18 12:30 טז באייר התשעח

שאלה

אשתי יושבת שבעה אחרי אמה. ההלוויה הייתה ביום ראשון. האם ניתן ללכת לבית העלמין במוצאי שבת במקום ביום א' כנהוג.

תשובה

מנהג עתיק כבר מתקופת הראשונים לעלות לקבר בסיום השבעה. במקרה שהשבעה מסתיימת בשבת (כפי שקרה לאשתך) הולכים ביום ראשון. על פי הידוע לי אין הבדל בין ללכת בלילה לבין ללכת ביום, ועל כן שורת הדין הוא שמותר. על אף זאת נדמה לי שהמנהג הרווח הוא לעלות לקבר דווקא בשעות היום, ונדמה לי שמבחינה רגשית וודאי נכון יותר להגיע לקבר, במיוחד בפעם הראשונה, באור יום הנותן לנו יותר עצמה מאשר בשעות הלילה שאיננו בשיא היכולות שלנו.

מן השמיים תנוחמו

יוסף סלוטניק

מעלה גלבוע

הרב יוסף סלוטניק הוא רב מרבני בית הלל