סטנדאפ בבין המצרים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/18 11:45 כא בתמוז התשעח

שאלה

שלום הרב!

האם מותר ללכת לסטנדאפ בימי בין המצרים?

תשובה

ב"ה

שלום.

"משנכנס אב ממעטין בשמחה" ולכן אסור ללכת למופע סטנדאפ ב9 הימים.

לפני תשעת הימים מיח בתמוז עד ר"ח אב גם כן לא ראוי ללכת למופע כזה דווקא בימים אלו.אולם אם מדובר על מסגרת של קייטנה וכדומה שזו תוכנית שנקבעה מראש או אם יש סיבה מיוחדת כגון אדם שנמצא ושרוי במצב של עצבות דכאון בדידות וכדומה ובדאי שיהיה מותר לו ללכת למופע ואפילו זה יהיה מצווה גדולה!!! וכן אם הברירה היא בין ללכת למופע הזה או להשתעמם ,ללכת בטל וכ"ו וכ"ו שמכאן הדרך קצרה לחטוא בחטאים אחרים בודאי שילך למופע זה מאשר ילך בטל .וממופע כזה לפעמים האדם יוצא מחוזק מאוד מפני שהצחוק מוציא את האדם ממצבו ומעלה אותו לדרגה גבוהה בעבודת השם.

ואם יש אפשרות לדחות את זה לאחרי ימי בין המצרים זה בודאי עדיף.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.