סוכות בחוץ לארץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/20 06:28 ה בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב,

אני כנראה הולך לקים את חול המועד בחוץ לארץ האם יש אפשרות שאוכל להסתמך על הולכי דרכים פטורים מהסוכה , ולא לאכול בסוכה??

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשלושה שלבים:

א. חובת אכילה בסוכה בלילה ראשון. יש אמנם מחלוקת האם גם בה פטורים הולכי דרכים, אולם הסברא אומרת שלא, ויש חובה מצד עצמה.

ב. אפשר שאתה פטור מצד הולכי דרכים.

ג. ברם, אם אנו חותרים לעומק הפטור הלוא הוא נלמד מ״תשבו כעין תדורו״, וגם כשאתה נמצא בחו״ל אתה בדרך כלל גר במקום מסוים - מלון וכדו׳ - ואם כן, הסברא היותר פשוטה היא שכן חייבים בסוכה כאשר מדובר בשהות בחו״ל. שונה הדבר אם יוצאים לטראקים וכדו׳.

כל טוב ושנה טובה