סוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/10/20 22:34 טו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שתי שאלות שאחת כבר לא ממש קשורה, אבל אני רוצה בכל זאת לדעת לשנה הבאה בע"ה.

1. קירות הסוכה שלנו לא סגורים עד הסוף בכך שמגיע אוויר, אבל יש פחות משלושה טפחים בין סוף הבד לברזל. האם יש פה דין לבוד שהקיר נחשב או שהסוכה פסולה?

2. אנחנו גרים בקומה הגבוהה ביותר כך שיש לנו הרבה יתושים וכו' ואוהבים מה שנקרא לעקוץ. אבא שלי אמר לי לא לישון בסוכה מכיוון זה. האם אני צריך לישון בסוכה או לא?

תשובה

בסד

שלום וברכה

1. נא לשלוח תמונה. לא הבנתי את המציאות.

2. בהלכה נאמר שיש לישון בכילה שהיב נגד יתושים ובימינו יש מכשירים חשמליים נגד עקיצות. אולם אם בכו"א עדיין ישצער מיוחד אפשר להכנס הביתה (אם בבית אין יתושים).

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי