סגולה לחזור על פסוק 91 פעם

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/01/21 22:17 יא בשבט התשפא

שאלה

שלום, רב מייעץ אמר לי שעלי לקרוא פעם בשבוע את הפסוק 'ויהי נועם ה' אלוהינו..' 91 פעמים. התביישתי לשאול מה משמעות המספר, אני מכירה את הפסוק ופירושו, יודעת ש-91 זה 'אמן', אבל כשאני אומרת 91 פעמים זה מרגיש לי מונוטוני, מכני, ללא רגש.. כשאני מתפללת, מדברת לקדוש ברוך הוא מידי יום, חשוב לי להתכוון, להרגיש, לשמוח, ו-91 פעמים משפט שחוזר על עצמו קשה לשמור על ריכוז וכוונה. האם חזרה על הפסוק 91 פעמים זה מקובל? הגיוני? מה עלי לעשות בבקשה? תודה רבה רבה מראש ושבוע מצויין, קארן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום קארן,

אינני יודע מי אמר לך לחזור 91 פעמים על הפסוק "ויהי נעם".

ולא מבין מה זה אמור לתקן כשחוזרים על משהו 91 פעמים.

למספר 91 יש משמעויות שונות (שם אדנות + שם הוי"ה, גימטרייה אמ"ן, גימטרייה איל"ן) אך עדיין זה לא אומר שצריך לחזור על הפסוק כל כך הרבה פעמים.

מסכים אתך שזה דבר מאוד לא קל, מונוטוני ולא כל כך כיף.

חשוב לי לומר, שישנן גישות שונות בתוך היהדות גם על נושא תיקון של דברים שונים.

אינני מזלזל בגישות שונות, אך רבותיי חינכו אותי שהדרך היותר משמעותית היא תיקון פנימי של תיקון המידות, של חזרה בתשובה, ושל תיקון הנפש. ופחות עניין של סגולות שונות.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידייך,

הלל מרצבך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן