נשיקה ממי שאכל חמץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/04/03 10:57 ה בניסן התשסג

שאלה

שלום!!!

חבר שלי לא דתי.

רציתי לדעת אם מותר לי לנשק אותו בפסח אחרי שאכל או שתה משהו לא כשר (בירה למשל)וכו'.

תודה רבה רבה!!!

נ.ב. האתר שלכם מקסים וזה ממש נחמד שיש כאן אוזן קשבת לכל סוגי השאלות. יישר כוח!!!

חג שמח!!!

רחלי

תשובה

בס"ד

מבחינה רגשית זה אמור להפריע מאוד. אבל אין בזה איסור בגלל החמץ. לעומת זאת יש בזה בעיה גדולה שחבר מנשק את חברתו בלי קשר מחייב של נישואין.

כל קשר של חברות הוא בלתי מחייב ולכן הוא לא מספיק אמיתי ואמיץ. וכשהקשר הרוחני הפנימי אינו מחייב מספיק, אינו מספקי אמיתי ואמיץ - הקשר הגופני הוא משחק.

הדרך האמיתית והנכונה שאנחנו מוכוונים אליה בתורה היא שהקשר הרוחני צריך להיות אמיץ וחזק. שהבחור יתחייב לבחורה להמשך הקשר לעתיד. שיתחייב לה שהוא רק לה. שיתחייב לעתיד שלה. רק אז יש מקום לקשר גופני שיביא פרי וברכה וקשר של הויה אחת.

אני יודע שיש מקומות שמתיחסים למגעים קלילים ושטחיים כמו לדבר של היתר. אבל המציאות הנכונה אינה כזו.

בודאי שיחסים של ממש בין חברים היא הפסד של ממש בעוצמה האמיתית שבקשר הגופני שבין איש לאשה. הוא נשאר קשר מרפרף חיצוני שיטחי שיטחי שיטחי.

אם הולכים בדרך הנכונה אפשר להגיע דרך הקשרים הללו לאהבה כל כך חזקה עד שנהפכים לאדם אחד של ממש.

זה אהבה בשיאה ועוד הרבה הרבה יותר.

בהצלחה בדרכך בחיים