נשים וספר תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/02 05:41 ב באדר התשסב

שאלה

בעזרתו יתברך,

כבוד הרב שלום וברכה!

רציתי לשאול את הרב האם מותר לנשים לרקוד בשמחת תורה עם ספר תורה- הן מחזיקות אותו?

אם הטעם הוא רק משום נידה מה הדין לגבי שאר ספרי קודש?

תשובה

באופן כללי יש בעיה רק כאשר האשה נמצאת במחזור עצמו, אבל אם יעשו כן ויאמרו שנשים באמצע המחזור אסורות בכך – תהיה בושה להרבה נשים וזה בודאי לא דרכה של תורה.
עוד יש ענין שצריך להתחשב בו והוא אינו "הלכתי" במובן הרגיל של המילה אבל הוא חשוב מאוד. ריקוד של נשים עם ספר תורה נראה בעיני הרבה אנשים כ"מנהג רפורמים". ונושא זה הוא רגיש מידי ולכן הם מתנגדים לזה בתוקף. וכבר היה מעשה בצפת שבבית כנסת מאוד חשוב של אנשים יראי שמים רקדו נשים עם ספר תורה וזה גרם למריבה גדולה באמצע יום שמחת תורה ונגרם חילול ה' גדול.
בודאי שהמוחים לא עשו כדין ובודאי באופן שיצא מכך חילול ה'. ועוד מי שמם להיות משגיחי הכשרות של הקב"ה ובודאי שלא ברור שהקב"ה רוצה במעשיהם.
אבל זאת המציאות, ואיתה אנו נדרשים להתמודד ולכן הצעתי לנשים לרקוד ללא ספר תורה על מנת למנוע מחלוקת. וכך נעשה.