נר נשמה לנפטר במצבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/19 13:05 כ בחשון התשפ

שאלה

שלום רב,

ידיד טוב שלי נפטר לפני כ 3 שנים, אין לי קשר עם משפחתו או דרך לתקשר איתם.

ביום האזכרה עליתי לקבר ולצערי ראיתי קבר לא מטופח ומתקן נרות הנשמה שבור.

אציין שהמתקן כבר שנה שבור, אך קיוותי שביום השנה הם יראו זאת כשיעלו לקבר ויתקנו. נתתי לעניין לעבור חודש שאולי הם יתקנו במהלך החודש אך עדיין זה שבור.

ברצוני לתקן את זה, אך אני לא יודעת למי לפנות ומה לעשות.

בדקתי במדיה וראיתי שאפשר לקנות מתקנים אלו.. אך איך מתקנים ומה עושים.

אף פעם לא טיפלתי בדברים אלו ואין לי את מי לשאול. ואני מאד רוצה לעשות את זה כי חשוב לי שאוכל לשים נרות נשמה... (חייב מתקן מכיוון שיש רוחות וכל נר מתכבה בשניה).

אשמח להכוונה מכבוד הרב...

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש בכל בית עלמין עושי מצבות, הם בד"כ מטפלים גם בדברים כאלו. (ידע אישי).

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ