נר נשמה+ כניסת כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/18 09:32 יב בתשרי התשעט

שאלה

1. האם מותר לעשות שימוש רב פעמי בנר נשמה? כלומר קניתי נר נשמה שמספיק ל72 שעות והחג ארך כ25 שעות, האם בתום החג מותר לכבות את הנר נשמה ולהשתמש בו ביו"ט הבא? במידה והתשובה שלילית, אך הנר כבה מעצמו במהלך או לאחר החג, האם אז יהיה מותר להשתמש בו שוב ביו"ט הבא?

2. האם איסורי יוהכ"פ לגבר של אכילה ושתיה איסור נעילת סנדלים ושאר איסורי היום, מתחילים סמוך לשקיעה בדומה לשבת? או שיש דין מיוחד לכיפור שהאיסורים מתחילים כבר בזמן הדלקת נרות?

תשובה

שלום וברכה

א. אין קדושה הלכתית בנר זה, והוא לא הוקצה למצוותו, ועל כן הדבר מותר.

ב. ביום הכיפורים יש דין של תוספת עינוי, שלדעת חלק מהראשונים קיים יותר מבמועדים אחרים, ועל כן יש אכן חובה מיוחדת ביום זה להקים את קבלת העינויים.

כל טוב ושמחת חג