נרות צדקה וקבלת שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/01/06 22:29 כה בטבת התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

שמעתי שיש ענין בהדלקת נרות שבת לתת צדקה, השאלה היא האם צריך לשים את הצדקה אחרי שהדלקתי את הנר או לפני הדלקת הנר.. והאם מותר להדליק נר שבת ולכוון הכנסת שבת בלכה דודי או שברגע שהדלקתי הכנסתי את השבת..

תודה רבה!

הדס.

תשובה

ב"ה

יש לתת את הכסף לקופת הצדקה [לפני] הדלקת הנרות.ובעצם הדלקת הנרות את מקבלת את פני שבת המלכה.

ואם את עושה תנאי (בלנ"ד) שאת לא מקבלת את השבת בהדלקת הנרות אז במקרה כזה ניתן בעצם לעשות כל מלאכה אחרי הדלקת הנרות .

שבת שלום ומבורך,

עוזיאל אליהו,

.